Een eenvoudige truc om minder te eten

Gezond etenSchep niet op aan tafel!
Volgens professor Brian Wansink van de universiteit van Cornell ga je vanzelf minder eten wanneer je je eten rechtstreeks vanuit het fornuis op je bord schept in plaats van, zoals gewoonlijk, aan tafel op te scheppen. Zijn onderzoeksteam testte dat uit bij 78 volwassenen personen: gemiddeld aten ze 20% minder, in dit geval door hun borden te vullen aan het aanrecht.
 
De filosofie erachter is eenvoudig: uit het zicht is uit het hart. De maaltijdbereidingen die op tafel blijven staan, nodigen nu eenmaal uit om een tweede keer op te scheppen. "Als fruit en groenten in het zicht blijven staan, dan zullen we eerder dat kiezen in plaats van een stukje cake verstopt in de koelkast," aldus Brian Wansink. Hij is ook de auteur van 'Mindless eating: why we eat more than we think'.
 
Referentie:
Cornell University, Food and brand lab
 
Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.